Dortmund optager endnu tre point

En strejke fra belgiske midtbanespiller Alex Witsel var nok til at give alle tre point i en 1-0 sejr på vejen hos RB Leipzig. Witsels velplacerede drev sikrede en første sejr til bordtopperne efter vinterferien og fik dem til at beholde et trængt vejrtrækningsrum mellem sig selv og Bayern.

Hjemmeside RB Leipzig spillede den bedste fodbold på dagen – især i anden halvdel – men kunne simpelthen ikke finde en vej forbi et stædigt Borussia forsvar. Det var det første rene ark i ligaen for Lucien Favre siden siden den første uge i december.

Alt hvad der var afgørende ved den endelige fløjte var, at hans spillere havde samlet endnu tre point, og de har nu vundet en meget imponerende 14 af 18 league-spil indtil videre i denne sæson og tabte kun den ene gang. De scorer mål med en hastighed på 2,5 mål pr. Spil – de er de førende scorer i divisionen – samt prale af den fælles bedste defensive rekord sammen med Borussia Mönchengladbach og RB Leipzig.

Trods deres sejr har Borussias pris på en første Bundesliga-krone siden Jurken Klopps dage rent faktisk steget. Efter at have været på bare -138 for at vinde titlen kommer Dortmund nu ind på +100 for at afslutte toppen af bunken, hvilket betyder, at det ikke længere er favorit at gøre det.

Næste op til Dortmund er et hjemmebane mod Hannover 96, og yderligere tre point vil være nødvendige, hvis de skal holde den seks-punkts bly. Efterhånden som trykket mounts, bliver anden halvdel af sæsonen i stigende grad udfordrende for et tyndt hold, og om de vil være i stand til at gå hele vejen, er det stadig at se.

Back-to-back Bundesliga nederlag til Bayern
Bayern thrashes Mönchengladbach for at få pole position

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *