Bayern thrashes Mönchengladbach for at få pole position

Bayern München slog sig til en 5-1 sejr over Borussia Mönchengladbach for at gå på niveau med Dortmund øverst på bordet. Resultatet var aldrig i tvivl, med Javi Martinez og Thomas Muller giver championerne en 2-0 ledelse efter kun 11 minutter – derfra var det helt klart at sejle til gæsterne.

Lars Stindl trak et mål tilbage til hjemmeholdet, men Robert Lewandowski restaurerede Bayerns to-målsæt mindre end to minutter efter genstart. Serge Gnabry lavede det 4-1 med 15 minutter at gå og Lewandowski satte isen på kagen i skade tid.

Bayern dominerede fra start til slut og nød 63 procent boldbesiddelse samt fyrede i alt 19 skud på mål og vinde ni hjørner. Denne præstation syntes symbolsk og et vendepunkt i den indenlandske kampagne – trods sit andet, føles det nu meget, at det er Bayerns titel at tabe.

Bayern har vundet flere spil end nogen anden side i divisionen (17), herunder 11 af sine sidste 12 ligaudflugter. De scorer på over to mål pr. Spil, og ligesom Borussia Dortmund, hvis der er noget, der sandsynligvis vil rejse dem op, vil det være et porøst forsvar.

Men efter denne sejr er Bayerns pris på at beholde sin krone faldet endnu længere. Efter at have været på bare -175, er Bayern nu endnu kortere ved -300 for at afslutte toppen af bunken igen. Næste op for dem er et hjem møde med Wolfsburg.

Arkiverede artikler

Nuværende liga-leder Borussia Dortmund kom endelig tilbage til vindende måder den sidste weekend i Bundesliga med en smal 3-2 sejr over Bayer Leverkusen. Sejren mente, at de havde fastholdt deres trepunkts bly øverst på bordet, og de skal nu bygge videre på den momentum i de kommende uger, hvis de vil bryde titlen fra Bayerns greb.

De forsvarende mestere tog også op tre point, da de optog en 1-0 sejr over Hertha Berlin på Allianz Arena. Med disse to trækker væk fra resten af pakken, er det nu meget en to-hestevæddeløb over den sidste strækning af den indenlandske kampagne.

Nuværende liga leder Borussia Dortmund