Dortmund glider op igen

Borussia Dortmund rejste til bundklubben Nürnberg denne sidste mandag aften i desperat behov for tre point, men kunne kun komme væk med en goalless draw. Sorte tennisbolde blev kastet på banen under spillet for at protestere mod kickofftiden af spillet, og stopperne i spil sætter også en stopper for Dortmunds intense spilrytme.

Dette var et femte spil i træk uden en sejr på tværs af alle konkurrencer, og coach Lucien Favre skal gøre alt, hvad han kan for at arrestere, hvad der nu er blevet et bekymrende slide. Da Dortmund har tabt 3-0 til Tottenham i UEFA Champions League i sidste uge, har de nu undladt at score i back-to-back-spil for første gang siden marts 2015 – tæt på fire år siden.

Mario Gotze var skyldig i at spilde chancerne for de besøgende og efter 17 skud på mål blev de tvunget til at indrømme, at det simpelthen ikke var deres nat. Borussia er nu tilbage ser nervøst over sin skulder, da Bayern München fortsætter med at lukke hullet til toppen.

Dortmunds sidste liga vinde kom den 26. januar og Bayern har nu fanget dem på antal ligaoverskridelser (15). Borussia har trukket flere spil end nogen anden side i top seks og mens de måske stadig er de førende scorer i ligaen, er Bayern nu kun fire mål bagud.

Flere tabte point betyder, at prisen på Borussia Dortmund, der vinder Bundesliga-titlen, er blevet længere. Efter at have været på -110, er Favre side nu på +110 for at afslutte toppen af bunken kom i slutningen af sæsonen. Næste op for Borussia er et hjemmespil mod Bayer Leverkusen, og det siger sig selv, at de skal afhente alle tre point på ethvert nødvendigt grundlag.