Dortmund slår sent for at gå på toppen af bordet

Paco Alcácer scorede to gange i skade tid for at give Borussia Dortmund en 2-0 sejr over Wolfsburg og sende klubben tilbage til toppen af bordet. Det så ud som om Dortmund skulle sætte sig til et punkt foran deres egne fans, indtil Alcácer nettede i det 91. minut, så sørget for punkterne i det 94. minut – disse mål kunne godt vise sig at være afgørende, kom kampens afslutning.

Dette var langt fra en vintage præstation fra Lucien Favre side, selv om de i deres forsvar var uden indflydelsesrige kaptajn Marco Reus og den sårede Christian Pulisic. Mario Gotze blev overladt til at bære den kreative byrde, og han gav en god mulighed for Alcácer til at netto, kun for fremtiden til at blæse bredt i første halvdel.

Men Dortmund lavede meget lidt i første halvdel, og med siden kigget fladt begyndte spændinger at montere. Vi er nu i den endelige strækning af en af de nærmeste titelløb i Europa, og faldt point på dette stadium af sæsonen kan føle sig som enden.

Dortmund har vundet 19 af 27 kampe indtil videre, og scorer komfortabelt over to mål pr. Spil. Som nævnt tidligere på disse sider forbliver deres akilleshæl deres forsvar, selv om det var opmuntrende at se siden holde et rent ark i denne weekend.

Denne seneste sejr har endnu en gang set Dortmunds pris på en titel-win-slip lidt. Efter at have været ude på +200, er siden nu på +137 for at slutte toppen af bunken, og i næste uge er det den store der – der Klassiker, væk til Bayern München.