Dortmund tager point i derby win

Den unge stjerne Jadon Sancho nettede vinderen, da Borussia Dortmund slog off Schalke 2-1 for at tage endnu tre point på sin Bundesliga-titelsøgning. Thomas Delaney havde sat Dortmund foran, før Daniel Caligiuri levelede til værterne fra straffesparken.

Men teenageren sørgede for punkterne 16 minutter fra tiden med hans sjette mål for sæsonen, da det ser ud som om, at intet kan stoppe Borussia’s nuværende dampstød, i hvert fald indenrigsfronten. Siden har nu vundet fem league-kampe i træk, og selvtilliden skal skyde op i lejren, da vi nærmer os vinterpause.

Deres tal i løbet af kampagnens åbnings måneder viser, at dette er mere end fortjent. Borussia er det eneste ubesejrede hold i divisionen og har nu vundet 11 ud af 14 ligaudflugter – for at sætte denne præstation i kontekst, er ingen anden side endnu i dobbelte figurer.
Derudover har de komfortabelt det bedste angreb i ligaen, noget der ikke viser tegn på at aftage. Lucien Favre spillere er netting med en sats på 2,8 mål pr. Spil.

Alle som har forladt Borussia som den klare favorit til at få hænderne på Bundesliga-kronen, kommer i slutningen af sæsonen. Denne seneste sejr har faktisk gjort meget lidt for at ændre den position, da deres odds forbliver de samme – Dortmund fortsætter med at være til en pris på -150 for at afslutte toppen af bunken.

Næste op for Borussia i ligaen er et hjem møde med Werder Bremen. På grund af den måde, de har spillet på for nylig, vil de komme ind som de rød-hot favoritter for at gøre det seks liga sejre på studiet.