München fik chancen for titeljagt

To lige sejre i løbet af de sidste syv dage har set forsvarsmester Bayern München klatre op til andenpladsen. For det første var en sen strejke fra Franck Ribery nok til at give Bayern en smal 1-0 sejr over RB Leipzig.

Det var langt fra en vintage præstation fra mesterne, men de optog en anden sejr og holdt et andet rent ark, da de holdt deres positive stribe op. Og tingene blev endnu bedre i weekenden.

Med Dortmund besejrede Mönchengladbach, tidligere på andenpladsen, hjalp Bayerns 3-0 sejr til Eintracht Frankfurt med at flytte dem op til andenpladsen. Igen var Ribery den vigtigste inspiration for München-klubben, da den franske midtbanespiller hjalp sig til to mål på vejen til sejren.

Ribery åbnede scoret efter 35 minutter, men Eintracht gravede ind, da de gik på jagt efter en equalizer. Bayern blev tvunget til at vente til det 79. minut for at fordoble sin føring gennem Ribery, før Rafinha sørgede for punkterne med blot et minut tilbage på døgnet.

Bayern har nu vundet fem ligakampe i træk og holdt rent lak i de sidste fire. Der er ingen benægtelse, de er nu meget tilbage i titelløb, efter at være faldet til så lav som sjette i placeringerne.

De scorer med en hastighed på over to mål pr. Spil, og de fire rene lagner har forbedret deres mål, der blev indrømmet ration enormt. To vinder har også reduceret deres odds ved at beholde deres hjemmekrone.

Efter at have været på +130, er Bayern München nu på +110 til rørledere Dortmund til stillingen. Deres første spil efter vinterferien bliver en hård test væk til Hoffenheim.

Arkiverede artikler

Borussia Dortmund gjorde igen, hvad der var nødvendigt for at holde sin næse ud foran i titelløbet og vinde ved en 2-1-scoreline for anden uge, denne gang mod Werder Bremen. Med Borussia Mönchengladbach, der blev holdt til Hoffenheim, er Dortmund nu i stand til at strække føringen på toppen af bordet til ni point.

Der var dog yderligere tegn på et hjemligt opsving fra Bayern München, og anden halvdel af sæsonen formede sig fint, da de forsvarsmestere ser ud til at komme sig tilbage i titeljagen. München-gigantene slog Hannover 96 4-0 og har nu Borussia Mönchengladbach i deres seværdigheder, inden de fokuserer på gamle rivaler Dortmund.